به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و پرطرفدار بودن شیرینی زولبیا بامیه که شیرینی مناسبتی ماه رمضان می باشد در ادامه این خبر طر تهیه زولبیا بامیه را با هم مشاهده می کنیم.
زولبیا و بامیه از شیرینی ها معروف و بسیار پر طرفدار ایرانی هستندکه برای افطار و سحری در ماه رمضان مورد استفاده قرار می گیرند. شیرینی بامیه شباهت زیادی به شیرینی لگیمات عربی دارد.
«زولبیا » در اصل « زلیبی یا زلبی» تغییر یافته واژه «صلیبی» می باشد چون به شکل صلیبی که دور آن یک دایره می کشیده اند ساخته می شده.
این شیرینی در مناطق جنوب ایران هنوز هم با نام «زلیبی» شناخته می شود.
زولبیا' (در فارسی و عربی) و یا جلبی (در فارسی دری و هندی) نوعی شیرینی است که معمولاً همراه با بامیه و گوشفیل به فروش میرسد.
با تصویب ستاد تنظیم بازار قیمت زولبیا و بامیه مرغوب در رمضان ۹۹ به قیمت هر کیلوگرم ۲۴ هزار تومان به فروش خواهد رسید که نسبت به قیمت ۲۰ هزار تومانی سال گذشته هر کیلوگرم از این محصول، ۴ هزار تومان افزایش قیمت خواهد داشت.
بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، قیمت زولبیا و بامیه درجه یک امسال با افزایش قیمت ۴ هزار تومانی نسبت به رمضان ۹۸ – افزایش حدود ۲۲/۵ درصدی – ۲۴ هزار تومان خواهد بود.
به نظر می رسد امسال با توجه به شیوع کرونا شاهد رونق فروش تلفنی و اینترنتی این نوع شیرینی در ماه رمضان باشیم . علاوه بر فروشگاههای آنلاین، بسیاری از قنادیها نیز برای عقب نماندن از گود فروش غیرحضوری، با نصب اعلانهایی در ویترین و پشت شیشه واحدهای صنفی خود، از فروش تلفنی و اینترنتی زولبیا و بامیه در رمضان ۹۹ خبر دادهاند.
مجتبی شیرقاضی معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت استان تهران در گفتگو با مهر، در خصوص عرضه این محصول در ماه مبارک رمضان با وجود شیوع ویروس کرونا در کشور، اذعان داشت: عرضه این محصول باید با رعایت پروتکلهایی بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا صورت پذیرد.
میگویند قدمت زولبیا و بامیه به زمان ناصرالدین شاه قاجار میرسد؛ جعفر شهری در کتاب طهران قدیم مینویسد: از تحولات دیگر ماه رمضان آمدن زولبیا و بامیه و گوش فیل و پشمک بود که فقط در همین ماه به بازار میآمد چنانکه نقل قولی است از مظفرالدین شاه که گفته بود: «ماه رمضان هم نمیآید بامیه سیری نوش جان کنیم.»
دلیل پیدایش همچین خوراکی خوشمزه ای هم این بوده که در زمان های گذشته در برخی از شهرهای کشور ما مواد شیرینی همچون کشمش و خرما موجود نبوده یعنی به خاطر شرایط آب و هوایی کشت نمیشده . بردن این مواد به شهرهای دیگر نیز مشکلات زیادی را به همراه داشته برای همن هم کم کم زولبیا و بامیه اختراع شده و در شهرهایی که از مواد شیرینی وجود نداشت گسترش پیدا کرده.
این ماده غذایی همانطور که گفتیم مروبط به دوران ناصرالدین شاه است و آنگونه که در تاریخ ناصری به آن اشاره شده است به قدری محبوب بوده که به عنوان هدیه نزد ناصرالدین شاه نیز آورده می شده. از آن زمان تا به حال 150 سالی گذشته است ، امروز هم در همین تهران خودمان می توان زولبیا و بامیهفروشی های قدیمی ای را دیدی که قدمتی شاید چند برابر عمر ما دارند. یکی از همین ها زولبیا و بامیهفروشی سیدعلی نوریزاده در میدان قیام و ابتدای خیابان «شترداران» است ، خیابانی که قدم زدن در آن می تواند هر کسی را به خاطرات خوش کودکی ببرد.